This post is from our archive. Information here may no longer be up to date. For our latest information and advice, please visit here.

Oslopuls

I dag, onsdag 31.oktober er det anmeldelser av kaffebarer i Aftenpostens Oslopuls (aftenutgaven.).

Dette er en test som har blitt gjort regelmessig nesten hvert år siden jeg begynte med kaffe, og er en slags målestokk på et lite utvalg av kaffebarer i Oslo. I årets utgave er det som vanlig Norsk Kaffeinformasjon som har utført testen med Aftenposten. De har valgt seg ut 7 steder som har blitt vurdert utifta kvaliteten på espresso, cappuccino, atmosfære og service.
Vi er stolte av at vi fikk 5 poeng av 6 mulige. Dette fordi vi faktisk ble testet under vår Svarte uke da vi faktisk ikke serverte cappuccino. Med andre ord testpanelet har antagelig sett det positive i at vi ikke hadde melkedrikker på menyen men kun espresso og svart kaffe. Det er over all forventning.

Jeg må samtidig benytte anledningen til å gratulere min gamle arbeidsplass, der det hele startet for min del, Stockfleth’s lille Grensen med 6 poeng og dermed full pott.
Thomas Jørgensen, som driver avdelingen i lille grensen er en av de hyggeligste baristaene jeg vet om og har også masse kunnskap om kaffe. Han kom på 5. plass i årets NM og så vidt jeg husker vant han også Cup tasting konkurransen.

Today there is a feature in a local newspaper about various coffee shops in Oslo.
The feature is actually a test of different coffee shops and is a regular test that has been around for at least 8 or 9 years.
The test is based on 2 persons (From Norsk Kaffeinformasjon, which is a promotional organization for coffee in Norway) checking the quality of the espresso, cappuccino and the service and ambience in the various stores.
We are all extremely happy to get 5 points out of 6 considering that the test was taking place during our “Black week” which meant they did not get a cappuccino to test. Instead they tried a clover brewed Aida’s Grand Reserve and it seems that they really liked it. I am very glad that they could see the positive things in not serving milk drinks for a whole week.

I also have to congratulate my old workplace and where it all started for me, Stockfleth’s in Lille Grensen who won the test getting 6 points. Thomas Jørgensen, who got 5th in this years Norwegian Barista championship and is the reigning Norwegian Cup tasting Champion, is the manager of the Stockfleth’s store and really one of the most friendly, knowledgeable, humble and passionate baristas I know.
Well done!

Scroll to Top