This post is from our archive. Information here may no longer be up to date. For our latest information and advice, please visit here.

My first coffee purchase

4. desember ankommer kaffen jeg lenge har ventet på. Jeg har kjøpt et parti kaffe fra farmen Santa Alina. Denne kaffen er av typen Mundo Novo og den er prosessert med den naturlige metoden. Det vil si at kaffebærene henger på kaffebusken helt til de blir overmodne og tørker inn til det vi kaller en rosin. Deretter høstes bærene og tørkes ytterligere på patio. Faren med denne typen prosessering er ofte om klima er for fuktig slik at ikke bærene får tørket raskt nok. Da oppstår det ofte soppangrep eller bønnene begynner å fermentere inne i bæret, noe som gir en meget ubehagelig smak av mugg eller råtten frukt i koppen.

Grunnen til at jeg har kjøpt kaffe fra denne farmen er nettop fordi den var ren og uten defekter. Kaffen er meget søt og den nærmest vokser i munnen slik en god mousse i en champagne gjør. Derfor oppleves den som ekstremt fyldig og dette understrekes med innslag av tørket frukt og sjokolade i aromabildet.

Dette skal bli basen i min nye espressoblanding som jeg skal begynne å jobbe med neste uke.
Jeg regner med å ha en ferdig blanding i løpet av Januar / Februar. Jeg vet allerede hva den skal smake, men jeg må finne ingrediensene for å komme meg dit. Inntil da får dere være tålmodige. Jeg vet det ikke blir forgjeves.

Scroll to Top