This post is from our archive. Information here may no longer be up to date. For our latest information and advice, please visit here.

La Marzocco GS3


For en stund tilbake bestilte jeg en espressomaskin som skal brukes i mitt kommende testlaboratorium. Men det er ikke en hvilken som helst espressomaskin. Om du ønsker å imponere meg med en Ferrari eller en Lamborghini, kommer du desverre ikke til å oppnå misunnelse fra min side. Jeg har nemlig en La Marzocco GS3 på vei, og det skal mere til enn en upraktisk snøplog og fartsdemperskrape for å måle seg med en GS3.

GS3 er den råeste maskinen som er å oppdrive pr. dags dato. Maskinen er designet etter La Marzoccos gamle GS serie men har samtidig innhold som er enda mer avansert enn La Marzoccos nye GB5 og FB80. Produksjonen har så vidt startet etter å ha blitt utsatt flere ganger siden 2005 grunnet ulike godkjenninger fra myndighetene. Jeg står heldigvis på ventelisten og forventet leveringstidspunkt er allerede i januar 2007.

Maskinen er egentlig ment for hjemmebruk og er ikke veldig stor. Selv om den er designet til å ta innersvingen på samtlige hjemmemaskiner på markedet hva gjelder kvalitet og effektivitet, vil den garantert ikke stå imot trykket fra en hektisk kaffebar. Allikevel er denne maskinen proppfull av ny teknologi og det sies at den er den mest temperaturstabile maskinen laget hittil. Jeg fikk prøve en prototype en gang i Seattle i 2005, og siden da har jeg drømt om å skaffe meg en. Desverre har ikke lommeboken min like lyst på den som meg. Uansett, maskinen er bestilt og jeg gleder meg til å bli den første i Norge til å ta den i bruk.

Scroll to Top