Min lille laboratoriemaskin,GS3, har endelig ankommet. Jeg har satt den opp på Solberg & Hansens cupperom slik at jeg kan leke med maskinen et sted der tilgangen på kaffe er stor.
Jeg har allerede gjennomført et par cup tasting med min egen blend og lekt med bryggevannstemperaturer, etc. Kjempemoro! Maskinen er meget presis og lett å justere.
Ricardo Draisma kom innom i uka som var for å leke litt med maskinen samt smake på kaffen min. Det resulterte i at vi ble enige om at Tim Wendelboe espresso smakte best på enten 92,6 (mer syrlig) eller 93,6 (mer sødme) grader. Takk til Ricardo for tilbakemeldingen.
My GS3 arrived a couple of weeks ago. I have set it up at Solberg & Hansen’s cupping lab so that I can play with the machine in an environment containing loads of good coffee.
I have allready had some cupping sessions playing with both temperature and coffees.
Ricardo Draisma came along one of the days and we tested my new espressoblend on various brew water temperatures. We both agreed that it was best at 92,6 and93,6 degrees celsius, where the lower temp resulted in a slightly more acidic cup and the higher temp a very sweet cup. Thank you Ricardo for the feedback!