This post is from our archive. Information here may no longer be up to date. For our latest information and advice, please visit here.

NM i Baristakunst 2007 / 2007 Norwegian Barista Championship

I skrivende stund sitter jeg på SAS hotellet i Ålesund der NM i Baristakunst går av stabelen. Klokken er 00:51, natt til lørdag, og jeg får ikke sove. (Grunnen til det kommer jeg tilbake til i en senere post.)Da tenkte jeg at jeg likesågodt kunne skrive noen ord om hva som har skjedd hittil.
6 finalister er klare, etter kanskje tidenes beste innledende runder i NM. Nivået på årets deltakere har vært over all forventning etter fjorårets (etter min mening) middelmådige (med unntak naturligvis) innsats.
Det gleder meg å kunne fortelle leserne at den nybakte norgesmesteren i cup tasting Thomas Jørgensen, Hanne Hovden og Einar Holthe fra Stockfleth’s har kapret hver sin finaleplass i tillegg til (ikke overraskende) Helle E. Nordbø fra Java espressobar, selveste og alltid like entusiastiske Roy Arthur Davidsen fra Dromedar og sist men ikke minst like overraskense Anders Dahle Fra det lille kaffekompaniet (unnskyld om jeg ikke husket korrekt navn.) Gratulerer alle! Jeg er kjempe imponert!

Det er også en glede å kunne fortelle at Rasmus Helgebostad valgte å bruke min nye espressoblanding i sin presentasjon. Riktignok serverte han den kun som espresso, men ryktene sier at han kom på en 7. plass med knapp margin. Det smakte i allefall godt av restene jeg fikk etter at dommerne hadde forsynt seg. Bra jobba Rasmus!

Vi kan samtidig gratulere Håkon Kinn fra Kaffefuglen / Stockfleth’s med norgesmestertittelen i latte art.

Finalen går av stabelen i morgen og jeg vil prøve å oppdatere leserne om resultatene på søndag morgen.
God natt og sov godt.

I am sitting in my bed at the SAS hotel in Ålesund, Norway, where the 2007 Norwegian barista championship is taking place. The time is 1.08 am, now saturday, and I can’t sleep. ( The reason for this will be explained later in a new post ) So, I figured I would write about what has happened so far.
The 6 finalists are ready after, in my opinion, the best semi-finals ever in the Norwegian Championship. The level of the competitors have been surprizingly high after last years(in my opinion) mediocre level.(there were exceptions of course) I am delighted to tell my readers that the new 2007 Norwegian cup tasting champion Thomas Jørgensen, Hanne Hovden and Einar Holthe all working at Stockflet’h have earned a place in the finals. the 3 other finalists are Helle E. Nordbø from Java espressobar, Roy Arthur Davidsen from Dromedar and Anders Dahle from Det lille kaffekompaniet (The small coffee company) Congratulations to all finalists. I am really impressed by your work and efforts.

It is also with pride and pleasure that Rasmus Helgebostad chose to use my new blend in his presentation. He served it as an espresso, using another blend for his other drinks. The rumours are that Rasmus placed 7th with a small margin up to 6th place. I tasted some left overs of the espresso and was happy to find that it tasted very good. Well done Rasmus!

Last announcement for tonight is that Håkon Kinn from Kaffefuglen (the coffee bird) / Stockfleth’s won the Norwegian latte art championship today.

Tomorrow is the finals and I will try to update the results on sunday morning.


Einar Holthe fokuserer før sin presentasjon. / Einar Holthe concentrating before his presentation.


Rasmus Helgebostad serverer Tim Wendelboe espresso. / Rasmus Helgebostad serving Tim Wendelboe Espresso.

Scroll to Top