This post is from our archive. Information here may no longer be up to date. For our latest information and advice, please visit here.

La Marzocco FB80

Endelig har jeg bestemt meg for hvilken espressomaskin som skal betjene min kommende kaffebar i tillegg til Mirage Triplette som jo er mer et leketøy for store gutter.
Valget falt på La Marzocco FB80
Dette er etter min mening den beste espressomaskinen for kommersielt bruk som er på markedet i dag. Forskjellen fra en GB5 er at FB80 har litt andre gruppehoder hvilket betyr enda mer stabilt bryggevann.
Annet enn dette er det samme innmaten som en GB5. Grunnen til at de lager 2 modeller av mer eller mindre samme maskin er for å feire 80 års jubileet til La Marzocco. Derfor navnet FB80. Maskinen er den samme som brukes i vm i baristakunst, WBC, og det sier jo sitt i og med at maskinene som blir godkjent av WBC går igjennom en omfattende test av WBCs tekniske komite.

Denne maskinen skal som sagt være hovedmaskinen i min kommende kaffebar og vil også bli brukt i kurssammenheng.

Da skulle espressomaskinparken være komplett inntil videre. Jeg har enda ikke helt bestemt meg for hvilke kværner jeg skal benytte, så det får bli en egen post om litt.

Scroll to Top