This post is from our archive. Information here may no longer be up to date. For our latest information and advice, please visit here.

Firenze / Florence

GS3 i produksjon / GS3 in production

I helgen har jeg vært i Firenze for å delta på styremøte i WBC Hvordan dette gikk vil bli publisert på WBC sine nyhetssider om ikke så alt for lenge.

Grunnen til at vi var i Firenze var at La Marzocco, som maskinsponsor for WBC har sin fabrikk i denne vakre italienske byen. Dermed fikk vi kombinert styrevirksomhet, læring og sponsor besøk på en tur. Vi fikk anledning til å besøke fabrikken for en omvisning og ble selvfølgelig tvangsforet på italienske delikatesser både i forkant av og etter besøket.
Sist jeg besøkte fabrikken var i 2003 og det har skjedd en del endringer siden den gang. Blandt annet har de flyttet all produksjonen som lå i USA til Italia, hvilket betyr at de produserer Swift kverner samt enda flere maskiner på den lille fabrikken som tidligere kun produserte Linea og FB70 maskiner. I kjelleren hadde de utvidet med en egen avdeling for GS3 maskiner hvor de var i full sving med å produsere de første 100 maskinene.
Jeg fikk til min store glede vite at min GS3 med serienummer 25 var allerede pakket og klart til utsendelse på mandagen. Så da kan jeg forvente ny maskin til helgen.
Siden jeg allerede hadde sett fabrikken et par ganger fikk jeg en liten privat omvisning med selveste Mr. La Marzocco selv, Piero Bambi. Piero har i utgangspunktet pensjonert seg, men driver fortsatt med utvikling, nyvinning og design av maskinene. Vi har en felles interesse for detaljer hva gjelder espressomaskiner og derfor dro han meg med rundt for å vise fram de siste ideene og prototypene han hadde satt til livs. Jeg sverget å ikke røpe noen av hemmelighetene, men kan si som så at jeg tror Piero nok en gang vil glede alle espressoentusiaster verden over med sine nye ideer.
På sluttren av dagen fikk jeg en 2 minutters samtale (som varte i 45 minutter) med Roberto, som er en av teknikerne hos La Marzocco. Vi diskuterte teorier, dippedutter og ikke minst min FB80 maskin som skal bygges om en måneds tid. Jeg gleder meg til å se hvordan den blir!


Fagprat med Piero Bambi / Geeking with Piero Bambi


Nye Gruppehoder med integrert flowmeter / New group caps

Tusen takk til Piero, Ron, Clare, Roberto, Barbara og alle ansatte hos La Marzocco for både vertskap, omvisning, fantastiske middager og ikke minst all Pecorino og Parmesan jeg fikk med meg hjem.

Last weekend i visited Florence to attend a WBC boardmeeting.
A full report and the minutes from the meeting will be posted on the WBC news section

The reason for holding the boardmeeting in Florence was that we wanted to combine both learning, boardmeeting and a sponsor visit on the same trip, and the WBC machine sponsor, La Marzocco, is located in beautiful Florence. In addition to the tour of the LM factory we were fed with the most delicious Italian food and wine which inspired us all and lead to the best boardmeeting I have attended so far.

At the La Marzocco factory there were many changes since my last visit in 2003. They had moved the production from the US to Italy and also started producing the FB80 and GB5 machines since then. Also the production of the Swift grinder and the GS3 was new to the Italian factory.
In fact they had a separate room for producing the GS3, where they were fully occupied with producing the very first machines. I was even told that my GS3 with the serial number 25 was packed and ready to be shipped on monday. This means I will get it within a week. Joy!
Since I had seen the factory before, I did not hesitate at all when Mr. Piero Bambi, kidnapped me for a private tour of the factory. I have such great respect for Piero and I think he appreciates my interest in his machines and his engineering mastermind. Piero showed me some new ideas of his and some new prototypes he was working on. I swore not to tell anybody about the new ideas, but I can tell you that I think we all will be anxious to try his new inventions.
At the end of the day I got to have a nice 2 minute conversation (that lasted for 45 minutes) with their technician, Roberto. We had a geeky discussion about my soon to be built FB80 and also some other technical and theoretical stuff. I am really looking forward to getting my FB80 in house! I wish I could have spent the whole week at the factory, but I will have to save it for later.

I would like to give a huge thanks to Piero, Ron, Clare, Roberto and all the other La Marzocco staff. Thank you for being a wonderful host, serving excellent food and wine and last but not least for the delicious pecorino and parmesan you gave me!

Shopping Basket
Scroll to Top